OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnergian ja liikkeen keskus Eheys aloitti toimintansa elokuussa 2013 tunnelmallisessa lähes 100 vuotta vanhan punatiilisen viljasiilon ylimmässä kerroksessa Malmilla. Eheys-keskuksen avainteemoja ovat kehotietoisuus, itsetuntemuksen kehittäminen, läsnäolotaito, kehomielen integrointi, stressiä lieventävät metodit, eheyttävä & tietoinen liike, parantava kosketus, hengitysharjoitukset ja erilaiset energia- ja luontaishoidot. Tarjonnasta voi valita itselleen viikkotunnin, kurssin, teemaillan, henkilökohtaisen hoidon, koulutuksen tai räätälöidyn ohjelmasisällön omalle ryhmälle.

“Perustimme Eheyden ystäväni Nina Näräsen kanssa tuomaan harmoniaa, hyvinvointia ja aitoja kohtaamisia asiakkaillemme. Polku hyvinvointiyrittäjänä alkoi Elohelmi-tilassa Tapanilassa kolme vuotta ennen Eheys-keskuksen syntyä.

eheys-12
Yhteys itseen löytyy hiljentämällä pään keloja. Keho on ankkuri, joka on tässä ja nyt ja kiinnittää meidät tähän hetkeen. Kuitenkin meidän ajatukset, ”pään osasto”, voi lipua kauas ja seilata aivan omilla vesillään, hyvin kaukana ankkurista. Kadotamme helposti yhteyden kehoon ja omaan kokonaisuuteemme. Erillisyys etäännyttää meitä omasta kehosta ja itsestämme. Pää sirisee ajatuksia, levottomuuden tunne hiipii paikalle ja keho laahaa perässä. Yhteys itseen on parhaimmillaan kokemus aidosta itsestä: tunne minusta itsestäni kokonaisena olentona.

Läsnäolo on taito elää täysillä tätä hetkeä: keskittyen ja vain olemalla tässä ja nyt. Läsnäolo on sekä harmoninen että valpas olon tila, vaikka elämä ympärillämme olisi kiireistä ja meluista. Läsnäolotaito on hetkelle ja elämälle antautumista.

Kehotietoisuus avautuu hengitystä tarkkailemalla; hengitys yhdistää kehon, mielen ja sielun. Hengityksen tiedostaminen ja siinä piilevä voima ja liike ovat avaimia monentasoiseen hyvinvointiin. Kun tarkkailemme rauhoittuneessa tilassa kehon tuntemuksia ja hengityksen liikettä, voimme olla läsnä sisäisessä maailmassamme. Mieli laskeutuu kehoon ja olemme läsnä.

2F7B6740Hengityksen liike on yksi tärkein liike työssämme. Ohjaamme löytämään hengityksen rentouttavan ja vapauttavan voiman. Hengityksen äärelle pysähtyminen on mahdollisuus pysähtyä kuuntelemaan itseään. Kosketus ja lempeä liike kutsuvat mielen kehoon. Liike voi olla eheyttävää, meditatiivista tai dynaamista. Ennen kaikkea liike on sisältä tulevaa, omaa liikettämme.

Meille Eheydessä energia on elämän virtaa, elämän voima. Ennen kaikkea energian kokeminen on herkistymistä elämälle, sen sisäiselle ja ulkoiselle maailmalle. Kun hengitämme kokonaisvaltaisesti, tunnemme miten elämä meissä liikkuu. Ihmisessä liikkuvan ja olevan energian kanssa työskentelemme kiinalaisen terveystietoon pohjautuvan chi-energia -tuntien ja akupunktion (chi), japanilaisen reikin (ki) sekä joogan (prana) kautta.
Keskeneräisyyttä kuulostellen, päivä kerrallan – tässä ja nyt. Tervetuloa Eheys-keskukseen”.

VTM Henna Tarjanne-Lekola, viestinnän ja vuorovaikutuksen mahdollistaja, Eheys-keskus

“Haluamme, että Eheys on kuin lämmin huopa ympärille. Täällä on tilaa kuunnella itseään, pysähtyä, herkistyä. Ei ole pakko rupatella (Tunne & Mieli -lehti 5/2015).